Наскоро освободеният руски убиец Саша Солдат (Александър Пустовалов) промени мястото си на пребиваване. Преди това е излежавал присъда в Тверска област, в колония край Нелидово.

Както писахме по-рано, Пустовалов нямаше право да напуска града си на пребиваване, той трябваше да се явява в полицията два пъти месечно, а освен това служителите на реда ще го наблюдават в продължение на три години.

Русия пусна на свобода килър, убил около 30 души

Според присъдата той трябваше да дойде в Москва, в апартамента си близо до Фили Парк, където живее майка му. Но той не се появи там.

Според канала SHOT TG професионалният убиец е променил не само мястото си на пребиваване, но и външния си вид, след което се премества в тайния град X, който не е посочен от медиите.

Предполага се, че сега Саша е със семейството си, жена си и дете, родено след едно от свижданията. Опита да се скрие рецидивистът направил от страх от отмъщението на бившите си съучастници.

Персоналът на колонията крие сегашното му местонахождение, но е известно, че той е излежал първата част от 20-годишната си присъда във Владимирската колония, а втората - в колонията Тверская. През всичките тези години затворникът беше държан в колония с максимална сигурност поради особената опасност от действията си.

50-годишният професионален престъпник има 22 убийства, за които се е признал за виновен. Поръчки на убиеца през 90-те са дадени от лидерите на Ореховската организирана престъпна група. Списъкът на жертвите на Пустовалов включва полицаи и прокурори.

Най-шумният случай на Солдат беше убийството на неговия другар от бандата, убиеца Александър Солоник и партньорката му Светлана Котова в Гърция. Арестът на Пустовалов се състоя през есента на 1999 г.

Сега Пустовалов възнамерява да промени пълното си име, но според медиите е малко вероятно да успее да направи това. Причината е установения административен надзор. Например, той има забрана да напуска къщата от 22 до 6 сутринта.

В разговор с SHOT майката на Пустовалов обясни, че не знае нищо за плановете на сина си за бъдещето. Той я помолил да не се намесва в „новия живот, за който никой не се интересува“.

Пустовалов получи прякора „Солдат“ по време на следствените действия. По време на един от разпитите той призна, че е убивал хора, защото е бил „войник“ и това е „неговата работа“.