Украинските въоръжени сили обстрелваха Белгород. В резултат на атаката търговският център "Магнит" е частично разрушен. Според руското министерство на отбраната опитът на украинските въоръжени сили да извършат терористична атака с използване на РСЗО RM-70 Vampire е бил спрян.

Дежурните системи за ПВО свалили 14 ракети над Белгородска област. По последни данни при атаката са загинали девет души.

Според  Shot двама мъже са загинали на входа на търговския център, точно когато са паднали отломките. Сред загиналите има и двама мъже и две жени, които са били в търговския център. Друг смъртен случай е на бебе.

Ранени са 23 души, пет от които деца. Най-малко трима пострадали са в тежко състояние.

Канал 112 пише, че един от снарядите е ударил стадиона на училище № 42, където са ранени няколко души. Пострадала е и самата сграда на училището, което се намира на ул. „60 лет октомври“.

Местни Telegram канали съобщават, че са счупени стъкла на къщи, намиращи се в близост до търговския център и училище № 42. Пострадали са паркирани коли на ул. Губкин.

В близост до търговския център има задръстване от празни автобуси, в които са оставени пътници по време на обстрела.

Останките от MLRS M-70 Vampire са намерени в цял Белгород.

Взривове има и в град Губкин, Белгородска област.

Преди това ръководителят на региона Вячеслав Гладков съобщи в канала си в Telegram, че в Белгород и Белгородска област звучи сирена за ракетна опасност.

„Ако сте вкъщи, не се доближавайте до прозорците. Подслонете се в стаи без прозорци с плътни стени (коридор, баня, тоалетна, килер). Ако сте на улицата, слезте в приют или друго безопасно място“, призова той.