Украински войски атакуваха руско военно летище близо до град Милерово в Ростовска област, съобщи източник от правоохранителните органи, цитиран от 161.RU. Информацията за времето и мястото на ракетния удар беше потвърдена от жител на Милерово.

"Чу се много силен звук, в Милерово се чу експлозия. Веднага започнахме да си звъним, добавя жителят на Милерово. - Първоначално си помислихме, че идва от ЛНР. И тогава от уста на уста разбрахме какво се случва. Тези, които живеят във високи сгради в града, видяха пожара на летището.

Според източник от правоохранителните органи летището е било атакувано около 06:45 часа от ракета от комплекс " Точка-У ". Бойната авиация, твърди служителят по сигурността, не е била засегната, тъй като всички самолети са били във въздуха по време на експлозията. След удара е възникнал пожар - има пострадали.

Правителството на Ростовска област отказа да коментира инцидента в Милерово. Пресслужбата на Южното военно окръжие не отговаря на обажданията на журналисти сутринта на 25 февруари.

Официално руското министерство на отбраната не коментира атаката на летището.

Ден преди това Следственият комитет на Русия съобщи, че от 2014 г. насам в територията на Ростовска област са попаднали най-малко 14 снаряда. Последният взрив беше регистриран в района на Неклиновски - снаряд унищожи граничния пост.

Превод: GlasNews