В района на Твер в Русия ураганът е отнел живота на трима души, включително дете, съобщиха медиите.

Както пише РИА Новости, позовавайки се на данните на службите за спешна помощ, в Андреапол (област Твер) стихията доведе до разрушаване на сгради, скоростта на вятъра през деня с гръмотевична буря надвиши 25 m/s, което събори над 90 дървета, а 65 къщи практически останаха без покриви.

Министерството на извънредните ситуации заяви пред агенцията, че бедствието е отнело живота на трима души, други 10, включително дете, са ранени и са хоспитализирани.

Сред загиналите е московски турист, пристигнал в региона на почивка. Това стана известно от съобщението на пресслужбата на администрацията на градския квартал Осташковски.

Освен това ураганът буквално спря живота в 4 общини, оставяйки 2278 души в 1600 домове без електричество.

Торнадо в Андреапол

Торнадо в Андреапол

Министерството на извънредните ситуации съобщава, че служителите му обикалят къщите, опитвайки се да осигурят на хората всичко необходимо. Специалистите помагат при рязане на паднали дървета, демонтиране на конструкции и разблокиране на превозни средства.

В мрежата се появиха видеоклипове, демонстриращи мощта на стихията.

 

Според губернатора на региона Игор Рудени той е разпоредил да се помогне на семействата на жертвите, а местното Министерство на здравеопазването пое специален контрол върху медицинската помощ на тези, които са попаднали в зоната на гръмотевичния фронт и са пострадали.