Заместник-министърът на икономическото развитие в Саратовска област Елизавета Нечаевская, загуби поста си, отбелязват руски медии. Причината за уволнението е фотосесия на чиновничката по червен бански на ски писта.

Никой нямаше да разбере за снимката, ако тя самата не я беше публикувала в социална мрежа, забранена в Русия. В резултат на това властите в региона осъдиха длъжностното лице за публикуване на снимки, дискредитиращи нейната репутация.

Скандалната фотосесия беше направена на ски пистите, а Нечаевская беше само по ски, шапка и червен бански.

Отбелязва се, че Андрей Разборов, ръководител на регионалното министерство на икономическото развитие, се застъпил за колегата си, но административните му възможности не били достатъчни, за да повлияят на ситуацията.

В резултат на това Нечаевская написа писмо за оставка по собствена воля, което беше удовлетворено от губернатора на региона Роман Бусаргин.

Трябва да се отбележи, че именно губернаторът на региона е настоял да напише писмо за оставка, съобщава агенция „Взгляд-Инфо“, позовавайки се на източник в кабинета на ръководителя на региона.

Твърди се, че ръководителят на региона не харесва нито самите снимки, нито ресурса, на който Нечаевская е публикувала снимките.