Медиите съобщават за масирана атака срещу Джанкой и Севастопол, извършена от украинските въоръжени сили.

Серия от експлозии в Крим беше съобщена от военния кореспондент Юрий Котенок, който каза, че разузнавателният самолет Boeing RC-135W Rivet Joint, собственост на британските ВВС, „работи“ в западната част на Черно море с поглед към Севастопол.

Според експерта има промени в активността на авиацията на НАТО в югозападната и южната част на Крим. Той посочва изчезването на американските разузнавателни БЛА Global Hawk от „визуалното“ поле.

Според Kitten те „на практика вече не пътуват над морето с включени транспондери“.

Известно е, че появата на самолети на Алианса над територията на Крим е сигнал за бъдещи обстрели.

Украинските медии и кримските публични страници съобщиха, че около десет вечерта на полуострова са избухнали поредица от експлозии и е била обявена тревога заради дронове.

„В социалните мрежи пишат, че в момента над самия полуостров няма дронове, а се свалят над морето“, подчертава изданието „Страна“.

В резултат на това журналисти, позовавайки се на руското министерство на отбраната, съобщиха за масирана атака с дрон срещу Крим и Краснодарския край.

Така над Крим и Черно море бяха свалени около 70 дрона, над Краснодарския край - още 43, а над Волгоградска област - един.

В северозападната част на Черно море руските въоръжени сили унищожиха 6 надводни БЛА.

Местни социални мрежи съобщават за атаки на летището в Йейск, петролното депо на Лукойл (Волгоград) и петролната рафинерия Ильинский и автогара Южни (Краснодар), където е пострадало и котелното помещение. Почти всички цели са свалени, поразени са петдесет дрона.

Каналите TG съобщават за ликвидирането на две безпилотни лодки.

„Окръгите Джанкой, Феодосия, Севастопол, Черноморское и Геническ са ударени с дронове и реактивни системи за залпов изстрел. Вероятността от ракетна атака срещу Крим остава“, посочват авторите.