В Москва в един от апартаментите на Ленински проспект бяха открити телата на намушкани пенсионери. Синът им, който работи като референт в Съвета на федерацията, намери убити 72-годишния си баща и 74-годишната си майка.

Според "Московский комсомолец" загиналият Виктор Коновалов е служил дълго време в една от тайните специални служби.

Позовавайки се на свои източници, журналистите съобщават, че Коновалов е работил със съпругата си. Няколко години са работили в чужбина в една от страните от Третия свят.

През последните години мъжът не се занимавал с бизнес, жена му се разболяла тежко. За да й помогне, полковникът получи разрешение да пътува до Европа, въпреки че поради секретния си статус нямал право на това.

Предния ден синът не успял да се свърже с родителите си и пристигнал в апартамента, чиято врата била отворена. Той открил родителите си с прободни рани.

Известно е, че преди Съвета на федерацията синът на жертвите е работил в Министерството на външните работи.

Съдейки по снимките от местопрестъплението, редът в апартамента на убития не е бил нарушен.

Но една от версиите на разследващите е грабеж. В апартамента, според някои информации, е имало сейф с пари. Сега проверяват дали нещо друго липсва.

Колеги си спомнят, че полковникът бил спретнат, културен човек и често помагал на приятелите си. В знак на благодарност един от тях му назначил личен шофьор.

Превод: GlasNews