В Москва, в района на Вихино-Жулебино, полицията неутрализира тъмнокож млад мъж, нападнал с нож пътнически автобус. Инцидентът е станал следобед на автобусна спирка на кръстовището на ул. „Фергана“ и булевард „Самарканд“.

Както съобщава „КП“ с позоваване на думите на очевидци, младежът нападнал кабината на шофьора, почукал в кабината му, след което започнал да размахва нож.

Шофьорът се обадил в полицията. Дежурните наблизо инспектори бързо пристигнали на мястото. Според изданието, в отговор на появата им, чернокожият млад мъж започнал да се съблича.

След като останал само по гащи, той все пак отказал да се предаде на органите на реда и започнал да размахва ножа пред полицията.

От своя страна униформените, както разказват свидетели на събитията, са изстреляли няколко контролни изстрела във въздуха. Но младият мъж не спрял, като продължи да ги заплашва с оръжие.

След това той бил прострелян в крака. После се отдръпнал покрай пътя, кървящ, още около 100 метра. След това обаче той направил опит да атакува служителите на реда и бил неутрализиран с изстрел в стомаха. Полицията извикала линейка за падналия мъж. Той е откаран в интензивно отделение.

Както уточнява изданието, полицията не е коментирала инцидента, позовавайки се на факта, че се извършва вътрешна проверка.

Превод: GlasNews.bg