В руския Тюмен един от езотеричните магазини продава свещи, наречени „Забрави ме, военна служба“. Продавачите казват, че спасяват хора от набор в армията като част от мобилизацията, пише местният вестник Новости Тюмен.

В описанието на продукта се посочва, че свещта ще замрази отношенията с военната служба. Свещта ще ви позволи да живеете комфортно, без да бъдете извикани на служба, а документите на нейния купувач ще бъдат загубени в отдела.

„Служителите на военната служба за регистрация и вписване просто ще забравят за вас, свещта се затваря от службата за военна регистрация и вписване. Тази свещ постоянно привлича благоприятна комбинация от обстоятелства и необходими ситуации в живота“, убеждават руснаците находчивите продавачи.

Една свещ струва 750 рубли. Авторите на съобщението не дават гаранции и не уточняват как ще стане защитата от служба в руската армия.

Припомняме, че след обявената мобилизация в Руската федерация мъжете започнаха масово да напускат страната. Мнозина искат да избягат в Грузия, но руските военни не им позволяват и ги изпращат във военната служба.

Превод: GlasNews