Компанията собственик на руската концертна зала, разрушена при масовата стрелба и пожар, при които бяха убити над 150 души, днес заяви, че ще възстанови сградата.

След атаката в концертната зала "Крокус сити хол" в покрайнините на Москва, отговорност за която пое терористичната организация "Ислямска държава", са останали само обгорели железни подпорни греди и железните рамки на стотици седалки.

 
Залата, с капацитет от над 6000 места, е построена от компанията "Крокус груп" на милиардера Арас Агаларов през 2009 година. Тя е част от обширен комплекс с търговски центрове, ресторанти и хотели в западните покрайнини на столицата.

Над 150 станаха жертвите на кървавия ужас в Москва

"Никога няма да забравим тези, които станаха жертви на терористите. Всичко, което бе разрушено от мръсните ръце на терористите, ще бъде възстановено", се казва в изявление на "Крокус груп", цитирано от БТА.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели откриха огън с автоматични оръжия в концертната зала точно преди рокгрупата от съветската епоха "Пикник" да изпълни хита си "Не се страхувам от нищо". Сградата бе подпалена, след което покривът ѝ се срути и стотици пожарникари в продължение на часове се бориха с пожара.

Убити са двама от атентаторите в Москва