По време на разговор с руски регионален служител отново бяха забелязани малки синини на ръцете на руския президент Владимир Путин, вероятно от интравенозно капково вливане, съобщава The Sun.

Кадрите, публикувани и впоследствие изтрити от руски медии, са заснети по време на видеоразговор с губернатора на Алтайския край Виктор Томенко в резиденцията на руския президент в Ново-Огарьово край Москва.

видео на путинцял екран
Путин по време на видеоконференция с губернатора на Алтайския край
 

Британското издание се позовава на публикация на журналиста от Kyiv Post Джейсън Смарт, който твърди, че медиите в Кремъл са публикували видео, в което умишлено се опитват да скрият евентуални следи с воден знак, а на другата ръка на Путин изобщо не е имало такива.

Ръката на Путин, следи от капкомера на Путин,цял екран
 
Подобни съобщения идват на фона на слуховете, че руският президент страда от рак и нетърпима болка.
Ръката на Путинцял екран
Ръката на Путин
 

Впоследствие руските медии премахнаха видеото, което допълнително подхрани слуховете за лошото здравословно състояние на президента на Руската федерация.

Масло в огъня наливат и съобщенията, че Путин може за първи път от 10 години да отмени видеообръщение към руснаците на фона на последните неуспехи на руските войски в Украйна.

Все още не е започнала подготовката за традиционната пряка линия с президента. Окончателното решение в Кремъл ще бъде взето, като се вземе предвид ситуацията на фронта.

Превод: GlasNews