Владимир Путин е паднал по стълби. Това твърдят в руския канал Telegram General SVR. Съобщава се, че е натъртил опашната си кост.

Охранителите му са помогнали той да бъде вдигнат и поставен на диван.

Смята се, че 70-годишният президент на Русия се е спънал и паднал по гръб, като се е плъзнал надолу по няколко стъпала.

Източник каза: „Инцидентът е станал пред бодигардовете на президента, които са реагирали бързо и са се притекли на помощ на Путин. Трима служители по сигурността помогнаха на президента да стигне до най-близкия диван и извикаха лекарите, които са на смяна в резиденцията.“

Каналът твърди, че според източници от обкръжението на Путин, медиците, които пристигнали само минути след инцидента, не успели веднага да го прегледат, пише metro.uk.

„Това е така, защото той страда от рак на стомашно-чревния тракт, в резултат на което вече изпитва сериозни проблеми с храносмиланетo. Преди прегледа лекарите придружиха президента до тоалетната и му помогнаха да се почисти,“ се казва още.

Въпреки твърденията, президентът успя да говори на конференция за млади учени в четвъртък.

Сега ще бъде извършено разследване на падането, тъй като според съобщенията Путин носи обувки против подхлъзване у дома.

В каналът в Telegram се твърди още, че Путин е натъпкан с тежки стероиди и иновативни болкоуспокояващи инжекции, които придават на лицето му подпухнал вид.

Превод: GlasNews.bg