В мрежата се появи видео, направено от камера на домофон, която заснема рядко небесно явление, случило се в Ангарск. Според очевидци е видян метеор да пада в нощното небе.

Местна жителка разказа, че небесното тяло има ярко "червена опашка", която се вижда с невъоръжено око. Тя обясни, че домофонът е инсталиран в къщата на майка й и е свързан с нейния телефон, така че тя може да го изтегли сама. В същото време заснемането на небесното явление е извършено с друга камера. Жената съжалява, че не е чула звук.

„Опашката е красива ... Страхотна!“, оцени тя.

Според жената това не е първият път, когато тя вижда метеори в небето над града. И така, тя наблюдава подобен инцидент по-рано, на 29 октомври миналата година.

Втори очевидец забеляза, че метеорът остави зелено-червена светкавица в небето и прелетя много бързо. Той беше много изненадан, защото вече беше виждал нещо подобно преди 20 години.

„Ярка светкавица, след което светна със силна зелено-червена светлина“, каза той.

Експертите установили, че небесното тяло е прелетяло над къщата в района на Ангара и след това е изчезнало от погледа.

Според ръководителя на астрономическата лаборатория на ISU Сергей Язев, цитиран от РИА Новости, метеорът едва ли е успял да достигне повърхността на Земята. Вероятно е изгорял в атмосферата.