Протестираща нахлу в телевизионно студио и прекъсна живото излъчване на руската държавна телевизия, размахвайки плакат с надпис: „Няма война, спрете войната“. Момичето се казва Марина Овсяникова, тя работи като редактор на Първи канал. Тя вече е арестувана от полицията. Води се разпит.

Предполага се, че срещу нея е съставен протокол по чл. 20.3.3 от Кодекса за административните нарушения за дискредитиране на руските въоръжени сили. Сега тя е изправена пред глоба от 30 до 100 хиляди рубли.

На кадри, публикувани в приложението Telegram, жената влиза в кадър зад водещата в новинарската програма „Время“ на Първи канал.

„Не вярвайте на пропагандата, те ви лъжат, руснаци срещу войната“, гласи табелка, очевидно ръчно написана, която жената държи.

В същото време предаването не беше прекъснато, момичето застана в кадър зад водещата Екатерина Андреева за няколко секунди, докато режисьорът премина към новинарски видеоклип.

 

Инцидентът вече беше коментиран от Първи канал. Те обясниха, че са започнали служебна проверка по този факт.

„В ефира на програмата „Время“ наистина имаше инцидент с външен човек в кадър, в ход е вътрешна проверка“, съобщава пресслужбата на телевизионния канал ТАСС.