Жители на Белгород, град в Русия, съобщават за експлозия над града на неизвестна ракета.

Инцидентът е станал около полунощ, а жители на Белгород съобщават, че експлозията е била толкова силна, че е била усетена взривна вълна в непосредствена близост до мястото на експлозията. Това се доказва от съответните видеозаписи, заснети от жители на Белгород и публикувани в градските чатове.

На представените видеокадри, заснети в различни части на Белгород и околностите му, можете да видите момента на полета на ракетата и последвалата й експлозия.

Според редица предположения става дума за работата на системите за противовъздушна отбрана, но все още няма официални изявления относно работата на системите за противовъздушна отбрана над Белгород за изминалата нощ.

Вижда се още, че при издигане на определена височина целта експлодира, което най-вероятно показва поражението на въздушна цел над региона. Тази версия се потвърждава косвено от факта, че по-рано украинските войски многократно са се опитвали да атакуват Белгород, но всички те са завършили с неуспех поради работата на руските системи за противовъздушна отбрана, което многократно е демонстрирано от съответните видеокадри.

Превод: GlasNews.bg