Тексаският съд присъди обезщетение в размер на 1,2 млрд. долара на жена, която е била жертва на порно отмъщение. За това съобщава BBC News.

Жената, която е посочена само с инициалите Д.Л. в съдебната документация, е завела дело за тормоз срещу бившия си приятел през 2022 г. Тя го обвинила, че той е публикувал нейни интимни снимки онлайн, за да я унижи публично след раздялата им.

Нейните адвокати по делото казаха, че споразумението е победа за жертвите на „сексуално и психическо насилие“. „Вероятно мъжът ще обжалва, но все пак това решение на съда възстановява доброто ѝ име“, каза водещият адвокат по делото Брадфорд Гилд.

Първоначалното искане на адвокатите било за 100 млн. долара обезщетение. Но съдебните заседатели взели решение за по-голяма сума. „Надяваме се, че зашеметяващото обезщетение ще изпрати нужното послание и няма да позволи на други партньори да се унижават по този начин“, добавя Гилд.

Мъж опита да изнасили бившата си, тя му отряза "достойнството"

От документите по делото става ясно, че жената и бившият ѝ приятел са започнали да се срещат през 2016 г. Тя е споделяла свои интимни снимки с подсъдимия по време на връзката им. След раздяла им през 2021 г. обаче той публикува голите ѝ снимките в социалните медии и уебсайтовете за възрастни. Това е станало без нейното съгласие, пише bTV.

Твърди се също така, че той е изпратил снимките и на нейните приятели и семейство ѝ чрез публично достъпна папка в Dropbox. Той също така е обвинен, че е имал достъп до нейните акаунти в социалните медии, електронната поща и личния ѝ мобилен телефон, включително до системата от охранителни камери в дома на майка ѝ, за да проверява дали е там.

В резултат на деянията си той е осъден да плати на жената 200 млн. долара за минали и бъдещи душевни страдания, както и един милиард долара за „примерни щети“. Досега никога не е присъждана толкова висока сума в историята на съдебната система на САЩ, коментират американските медии.

Агресор изнасили тригодишната си дъщеря