Сигнали за изчезнало момиченце и за нередовен шофьор се оказаха свързани, след като полицейските служители в американския щат Охайо са намерили изчезналото дете да се наслаждава на фрапучиното в кафене от популярна верига. То стигнало до там с колата на родителите си.

Очевидно примамката е толкова силна, че може да си струва да откраднеш колата на майка си. 

Поне такъв беше случаят с 8-годишно момиче в Бедфорд, Охайо, за което беше съобщено, че е в безопасност, след като взело колата на семейството си, за да иде на разходка.

Тя е намерена близо два часа след като е напуснала дома си, но не и преди да е успяла да си вземе питие от популярна верига за кафета, твърди полицейското управление в Бедфорд.

Събитието се разиграло в неделя, когато служителите отговорили на спешно обаждане минути преди 9 часа сутринта, при което майка съобщила, че 8-годишната й дъщеря е изчезнала, както и нейния автомобил. В полицейския доклад се отбелязва, че детето е видяно за последно от семейството си около 7 часа сутринта.

Полицията каза, че съсед на семейството е предоставил на полицаите запис от видеокамера, на която се вижда как момичето влиза в средноголям джип и потегля само.

Полицейското управление в Бедфорд съобщи, че е получило допълнителни обаждания за превозно средство, отговарящо на описанието на колата на жената, малко преди служителите в близкия град Бейнбридж да открият колата на паркинг.

След това полицията открила момичето в кафене и семейството й било извикано да я вземе, сочи доклада. Момиченцето признало на полицейските служители, че е ударила пощенска кутия по време на шофирането си.

В записи от видеорегистратор на свидетел на събитието се вижда, че младото момиче пресича лентите за движение и кара на зигзаг. Свидетелят се обадил на 911 от притеснение, че човекът зад него шофира в нетрезво състояние или има спешна медицинска помощ. „Мислех, че това е много странно, но продължих да шофирам, защото трябваше да отида на работа“, казва свидетелят за New York Times. 

Кадри от записа на свидетеля

Когато минава покрай колата, той едва вижда водачът, поради ниския й ръст, но в крайна сметка забелязва, че това е малко момиченце. „Опитах се да й дам знак да намали или да спре, ако е възможно, и тя просто продължи“, добавя свидетелят.

Никой не е изправен пред обвинения, според Рик Сътс, заместник-началник на полицията в Бедфорд. Часове след инцидента полицейското управление намери хумор в цялото изпитание, като Сътс написа в публикация във Facebook, че най-накрая са намерили някой, „който бърза да отиде в кафето повече от жена му“.

„Точно така, 8-годишно дете взело колата на майка си тази сутрин и отишло до кафене в Бейнбридж“, се казва в публикацията. „За щастие тя успя и веднага беше открита от полицията в Бейнбридж. Сега тя е в безопасност вкъщи.”

„Разбира се, че я оставихме да довърши фрапучиното си“, се добавя в публикацията. "Не сме гадни."