В американския град Норко, Калифорния, 80-годишен собственик на магазин успя да се пребори с въоръжени крадци и стреля по един от тях с пистолет, пише Los Angeles Times.

Съобщава се, че посред нощ четирима въоръжени мъже са се приближили до магазина Norco Market & Liquor с SUV. Първо в магазина влязъл мъж, който държал в ръцете си оръжие. Забелязвайки това, 80-годишният собственик на минимаркет Джеймс Крейг Коуп бързо извадил пистолет изпод тезгяха и открил огън по крадеца.

Крадецът побегнал от магазина и се развикал, че е прострелян в ръката. От камерите за наблюдение се вижда, че в този момент в двора е стоял друг въоръжен грабител. Двамата бързо се качват в колата и потеглят.

Един от разбойниците 

След това тримата заподозрени са открити от полицията в близост до болница. Оказа се, че колата, в която са били, е крадена. Според полицията четвъртият обирджия е настанен в болница заради огнестрелна рана.

Прокуратурата на окръг Ривърсайд обвини тримата мъже в опит за грабеж, малтретиране на възрастни хора и носене на откраднати заредени оръжия на обществени места. Всички те не се признават за виновни по повдигнатите обвинения и са задържани в ареста. Заподозрените може да бъдат освободени срещу гаранция от 500 000 долара.

Основният заподозрян, 23-годишният ДаШон Лий Белвин, остава в болница в тежко, но стабилно състояние. След като излезе от болницата, той ще бъде изпратен в затвора на окръг Ривърсайд. Наред с горните обвинения той е обвинен и в нападение с огнестрелно оръжие. Разследването на стрелбата продължава.

Полицията казва, че възрастният собственик на магазина е имал право да открие огън по обирджиите, за да предотврати "насилствени престъпления" и да гарантира собствената си безопасност.

След инцидента Джеймс Крейг Коуп бил хоспитализиран с инфаркт, но вече се върна на работа.

Превод: GlasNews