Бившият специален агент на американските тайни служби Еви Пумпурас твърди, че е чувала странни гласове и стъпки в коридорите на Белия дом. Сигурна е, че няколко пъти се е натъквала на призраците на бивши президенти. 

Жената е осигурявала охрана по време на администрациите на Клинтън, Буш и Обама. Американката е убедена, че Белият дом е обитаван от духове, пише Daily Star.

Еви Пумпурас прекарва години в прочутото имение на Pennsylvania Avenue 1600, защитавайки жителите му от потенциални заплахи. Въпреки това, най-страшните неща, с които се е сблъсквала, каза тя, не са били терористи, а „истории на ужасите“. Хора, някои от които са служили в Белия дом от десетилетия, й разказали за свръхестествената история на сградата.

„Казаха ми, когато работех среднощна смяна, „О, да, там има призраци“. Казаха ми „Не чуваш ли звука на ключовете през нощта?“, а когато аз оговорих утвърдително, те дбавиха: това е призрак“, каза американката пред подкастъра Майк Ритланд.

Белия дом, призраци в Белия дом, призраци на президенти, Ейбрахам ЛинкълнЦял екран
Снимка: whitehouse.gov

Смята се, че тази емблематична сграда е дом на няколко духове, най-вече Ейбрахам Линкълн. Първата дама Грейс Кулидж твърди, че го е видяла да гледа през прозореца на офиса си.

„Казват, че Линкълн винаги се връща, когато почувства, че страната се нуждае от помощ или е в опасност. Казват, че той просто върви по коридорите на втория етаж, чука на вратите и стои на прозорците“, добави ловецът на духове Джаред Броуч.

Еви Пумпурас, агент на американските тайни служби, президентска охрана, призраци на президенти, истории на ужасите, служители на Белия дом, Белия домЦял екран
Снимка: Instagram

Въпреки това, Еви каза, че въпреки че често е чувала "призрачни" гласове и необясними стъпки в Белия дом, докато работи по сигурността на президента Обама, тя никога не е казвала на никого за своите свръхестествени срещи.

"Исках да запазя работата си. Имаше моменти, когато правехме ротации на един от етажите. Има снимка на Кенеди, гледащ надолу - имаше моменти, когато минаваш и просто настръхваш", каза тя.