36-годишната Реби Харди от Северна Каролина (САЩ) реши да отгледа едногодишната си дъщеря Евър Мор като готик. Тя декорира детската й стая в черно, купува на момичето черни викториански тоалети с волани и дантела и като цяло се опитва да обгради бебето с мрачна готическа атмосфера, пише Daily Mail.

Според жената идеята да направи дъщеря си готик й хрумнала, след като купила викторианска кошара от Facebook Marketplace. Сега стаята, всекидневната и коридорът на Евър Мор в семейния дом са декорирани в готически и луксозен стил с богато декорирани мебели и антики, естествено дърво и по-тъмни тонове.

Реби твърди, че дизайнът няма нищо общо с аплодирания сериал на Netflix Wednesday.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Reby Hardy (@rebysky)


„Хората имат погрешното схващане, че правя всичко това заради шоуто, но дизайнът на нейната стая и името бяха избрани много преди да се роди. Определено има елементи на стил, вдъхновен от семейство Адамс – хората казват, че Евър Мор е миниатюрно копие на Уенсдей Адамс. Има намеци за това в декора на нейната детска стая, като оригиналната реплика на имението на семейство Адамс върху полицата над камината и снимката на брат й, облечен като бебе Pubert. Когато забременях, тя беше първото ми момиче след три момчета, можех да избера розов цвят, но исках нещо малко по-нестандартно и уникално. Останалата част от къщата е в неовикториански стил, много богата и луксозна", обясни многодетната майка, която сама е израснала в подобен интериор в Куинс.

Детското легло, което Реби купи, й струваше 375 долара, но семейството плати на дърводелец, за да се увери, че отговаря на съвременните стандарти за безопасност. След това бъдещата майка продължи с готическата тема и искаше да даде подходящо готическо име на дъщеря си.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Reby Hardy (@rebysky)


„Вярвам, че името й е готическо. В дискусии със съпруга ми решихме да кръстим бъдещата дъщеря Евър с препратка към творчеството на Едгар Алън По. Що се отнася до втората част от името, това е почит към свекърва ми. Майката на съпруга ми почина, когато той беше много малък и се казваше Руби Мор, затова искахме да използваме моминското й име“, призна жената.

Най-интересното в историята на Евър Мор е, че тя е родена в гръмотевична буря. Родителите решили да има домашно раждане и бебето се родило край басейна в задния двор на 11 юли 2021 г.

"Тъй като тя беше лятно дете, си помислих, нека го направим навън, в дивата природа. Тя се роди навън по време на гръмотевична буря. Всеки път, когато имах контракции, гърмеше гръм. Това беше най-лудото, първично преживяване. Дъждът дори спря, когато тя се роди. Беше много актуално за готическо дете“, спомня си американката.

В допълнение към Евър Мор, Реби и съпругът й Мат Харди отглеждат трима сина: седемгодишния Максел, петгодишния Волфганг и тригодишния Бартоломю. Те позволяват на всичките си деца да израстват като личности и не им забраняват да експериментират.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Reby Hardy (@rebysky)


„Всички деца имат свой уникален външен вид и естетика. Хората казват, че сме съвременното семейство Адамс. Най-големият ми, Максел, има коса до кръста, а Волфганг обича ярките цветове – той винаги боядисва косата си в синьо и бордо. Ние сме различно семейство и ние учим децата у дома и ги учим никога да не съдят някого по това как изглежда. Ние искаме те да живеят както искат и да вървят против социалните роли на пола", подчертава г-жа Харди.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Reby Hardy (@rebysky)

Превод: GlasNews