Пенсионираният офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър заяви, че Западът умишлено забавя доставката на оборудване на НАТО в Украйна. Той сподели мнението си по този въпрос в интервю за YouTube канала на Judging Freedom.

Експертът смята, че това позволява на алианса да създава вид на подкрепа за властите в Киев.

НАТО и техните съюзници са изключително разделени и знаете, че има държави, които директно казват, че не се месят в това. Други - само претендират за участие (в доставки). Но най-важното е ... че никой от тях не вярва, че Украйна може да победи, каза военният.

Ритер добави още, че доставките ще се извършват постепенно.

-Тоест, обещаните оръжия никога няма да бъдат предадени в пълен обем и въоръжените сили на Украйна няма да получат подходяща подготовка за използването им... Има и определени логистични проблеми. Всичко това гарантира поражението на Украйна, убеден е Ритер.

По-рано полковник от резерва, военен експерт Виктор Литовкин заяви, че Полша възнамерява да прехвърли рота танкове Leopard в Украйна само за да демонстрира подкрепа, това няма да повлияе на баланса на силите.

Също на 29 януари председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин заяви, че Украйна се е превърнала в истински полигон за обучение на САЩ и страните от НАТО. Той отбеляза, че на територията на страната Западът не само тества своите оръжия, но и „обработва“ нови методи за водене на война. Политикът също така отбеляза, че украинците се използват "като консумативи".

Превод: GlasNews