Първата половина на февруари 2023 г. беше запомнена, наред с другото, със съобщенията, че в небето над Съединените щати са открити балони и други все още неидентифицирани обекти. Сега вече е известно, че ВВС на САЩ са свалили четири от тях в небето на САЩ и Канада. По същото време мистериозен летящ обект е видян и над Китай, като същата информация е получена и от Уругвай. На фона на тези събития американските военни припомниха друг случай, когато трябваше да атакуват неизвестна цел в небето, която се оказа планетата Венера.

Илон Мъск се подигра над атаката на САЩ срещу китайски балон СНИМКА

Припомняме, на 4 февруари американски изтребител свали китайски балон в небето над САЩ, а отломките му паднаха в Атлантическия океан. Няколко дни по-късно самолет на ВВС на САЩ свали все още неидентифициран летящ обект, който по размери наподобяваше лек автомобил. Този обект се появи в небето над щата Аляска. След това се появи информация, че в небето над Китай се е появил и неизвестен летящ обект, който местните ВВС са решили да свалят.

САЩ свали китайския шпионски балон

На фона на съобщенията за тези инциденти във Военноморския институт, Съединените щати решиха да припомнят един случай от Втората световна война, когато американските военни стреляха 300 пъти по неизвестен балон, пише IFLScience. Но в крайна сметка той остана на някакви си 82 милиона км.

Венера, Луна, Меркурийцял екран
Снимка: space.com

Тази история се е случила още през 1945 г., въпреки че някои твърдят, че всъщност се е случила още през 1941 г., в Тихия океан. Капитанът на американския военен кораб USS New York (да не се бърка с модерния военен кораб на САЩ, който влезе в експлоатация едва през 2007 г.) видя мистериозен летящ обект в небето. Военните решиха, че това е японски балон, който може да представлява заплаха за флота. Затова беше решено да се свали тази топка.

Според архивни документи Лансън Дито, свидетел на събитията, който е служил на този военен кораб, си спомня, че военните са стреляли около 300 пъти в небето с надеждата да свалят балона. Според Дито екипажът на кораба е изчислил приблизителната височина, на която се намира топката, на 2200 метра и е била произведена серия от изстрели от оръдията им. След като се установило, че мишената не е улучена, военните решили, че топката е по-високо – на 3000 метра височина. И отново се чули изстрели.

Но топката останала здрава и читава, защото била на надморска височина от 82 милиона километра. Факт е, че след известно време военните разбрали, че всъщност са стреляли по Венера. И средното разстояние до тази планета е точно цифрата, посочена по-горе.

Между другото, Дито, който почти се удавил два пъти по време на боевете в Тихия океан, по-късно каза, че когато се появили снимки на Венера, той забелязал необичайни петна там.

 
Превод: GlasNews