Шокиращ случай с американката Лиза Скарбъроу. Момичето посетило обикновен салон за красота, за да си направи педикюр. След като се върнало от процедурата, то почувствало рязко влошаване на здравето си.

Прилошало й и след това започнала да халюцинира, съобщава британският таблоид The ​​Sun. По време на такива състояния тя видяла брат си, който починал преди време. След известно време жената решила да извика линейка. В болницата, въпреки помощта на лекарите, американката изпада в кома.

Лекарите установили, че кръвообращението на двата крака е спряло, започнала е некроза. В резултат на това двата крайника са частично ампутирани.

Както се разбра, заразата е по вина на майсторката по педикюр, която използвала непочистени инструменти.

Дошлата на себе си жена изпаднала в шок, когато се събудила, и настояла салонът да поправи щетите, нанесени на здравето й. Собствениците на институцията обаче отказаха да изплатят средствата, не помогна и съдът.

Оказа се, че според условията на застраховката компанията не е длъжна да покрива щети от действията на нейния персонал. И дори в случаите, когато здравето на клиента е сериозно увредено.

По съвет на адвокат жената спря по-нататъшните съдебни спорове. Както отбелязват медиите, тя може само да започне да живее наново.

Превод: GlasNews