Мъж от Тексас е арестуван за убийството жена и опит за убийство на съпруга й. Причината за фаталният случаи е, че семейството подкрепили президента Джо Байдън на изборите миналата година.

На 8 септември специализиран екип на полицейското управление на Ел Пасо и детективите арестуват Джоузеф Анхел Алварес - близо година след убийството на Джорджет Кауфман и застрелването на съпруга й Даниел Кауфман, съобщи полицията.

На 38-годишният Алварес е определена гаранцията от 2 милиона долара за убийството на Джорджет и 500 000 долара за тежкото нападение над Даниел.

Двойката беше нападната в дома им в Ел Пасо на 14 ноември миналата година, седмица след като Байдън бе обявен за победител над действащия президент Доналд Тръмп на президентските избори през 2020 г.

След новината за ареста на Алварес, Даниел казва пред местна телевизия, че е облекчен, но това няма да върне съпругата му.

Оцелелият е бил прострелян пет пъти по време на атаката и е ударен три пъти - в главата, в рамото и в китката.

Позовавайки се на копие от декларация за арест, изданието съобщи, че Алварес е извършил престъплението поради политическите възгледи на Кауфман.

Съобщава се, че преди нападението той е изпратил имейл до военното разузнаване на американската армия за своите екстремистки религиозни и политически убеждения, включително идентифициране на хората, избиращи избор, като „еврейска сатанистка партия“ и наричащ абортите „жертва на еврейски деца“.

Алварес също е написал, че е насочен специално към Кауфманите, защото те са гласували за Байдън и са имали знаме на Байдън пред къщата им, както и „кукла на Тръмп, която виси“. По това време домът също е имал продемократични плакати и LGBTQ флагове.

Според KFOX14, декларацията по-нататък цитира снимките на Алварес и писмените изявления в имейла като доказателство, че убийството и нападението са били предварително планирани.