Награден учител от начално училище от Калифорния e арестуван за предполагаемо сексуално насилие над бивш ученик.

Жаклин Ма, 34-годишна учителка в шести клас в началното училище Линкълн Ейкърс в Нешънъл Сити, беше обвинена в три обвинения в развратни и похотливи действия с дете под 14 години, включително орално съвкупление с дете под 14 години, гласи информацията на шерифския отдел на окръг Сан Диего.

Националната градска полиция разкрива, че с тях се е свързала загрижена майка на 13-годишен бивш ученик на Ма, която подозира, че детето й „вероятно има неподходяща връзка“ с учителя. Във вторник тя е била арестувана в училищния кампус около 8 сутринта, но не близо до ученици, каза областният началник на образованието Лейхангела Брейди пред NBC 7.

Брейди добави, че знаят само за една жертва, която вече не е ученик в района. 

„Знаем, че цялата ни училищна общност е също толкова шокирана, колкото и ние бяхме от тази новина. Ще сътрудничим на правоприлагащите органи, не можем да коментираме повече относно предстоящото разследване. Ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим безопасността, нуждите и образованието на нашите ученици преди всичко“, каза Брейди в изявление.

В момента се търси заместник на Ма, каза още Брейди. 

Полицията събще, че Ма е настанена в ареста за жени в Лас Колинас.

Не е ясно кога точно е извършено насилието над ученика. Полицията не е предоставила допълнителна информация поради възрастта на жертвата и продължаващото разследване. 

Ма е една от петимата учители, които получават наградата „Учител на годината в окръг Сан Диего“ на Cox Communication за 2022-2023 г. 

В профил за спечелването на наградата си Ма каза, че „смята отношенията, които поддържа със своите ученици, за най-големите си постижения“.  Много родители на Lincoln Acres потвърдиха пред телевизията, че смятат, че Ма има страхотна връзка с учениците си, но някои са забелязали някои безпокоителни действия.

Айлийн Карило каза на новинарския канал, че малкият й брат е бивш ученик на Ма и тя е „прекалявала“ в комуникацията си с него. 

„Тя ходеше на мачовете на брат ми в Тихуана всеки уикенд. Тя отиде на едно от партитата за рождения му ден“, каза Карило.

„Честно казано, питах майка ми: „Защо винаги изпраща съобщения на брат ми?“ И тя също имаше контакт, но начинът, по който винаги се свързваше с брат ми, отначало ми се стори приятен, сякаш наистина я е грижа, но аз има много въздействащи учители, без да са били толкова близки с мен“ 

Делото срещу Ма се очаква на 14 март.

Превод: GlasNews