Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за самолетна катастрофа със собственика на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. 

Порталът SkyNews се позовава на кореспондент, получил информация от Белия дом. От Белия дом припомниха, че Байдън вече е на почивка, но е бил информиран за инцидента в Тверска област на Руската федерация. Кореспондентът твърди, че се очаква изявление от Съвета за национална сигурност на САЩ.

Припомняме, че самолетната катастрофа, при която Пригожин може да е загинал, стана известна около 20:00 часа, 23 август. Мрежата публикува видео с кадри от катастрофата на самолета - "бизнес джет", с който е летял бившият готвач на руския президент Владимир Путин. По предварителни данни 8 от 10 души, които са били на борда на самолета, са загинали.

След това се появиха спекулации кой е на борда. По-специално, се твърди, че командирът на ЧВК "Вагнер" Дмитрий Уткин е летял. Междувременно имаше противоречива информация за Пригожин: например Рогов, представител на окупационната администрация на Запорожка област, твърди, че той все пак е починал.

В съобщение на официалния орган, който контролира въздушния транспорт в Руската федерация - Росавиация - се посочва , че Пригожин наистина фигурира в списъка на пътниците на борда на разбилия се близо до Твер "бизнес самолет".

Около 21 часа по държавния телевизионен канал "Русия-24" на руснаците съобщиха, че шефът на ЧВК "Вагнер" наистина може да е загинал. Също така стана известно, че президентът Путин, който беше в Курск, спешно прекрати пътуването си и се върна в Москва .