Президентът на САЩ Джо Байдън инструктира Държавния департамент да предостави на Украйна нова военна помощ в размер на 400 милиона долара, се казва в прессъобщение, публикувано на официалния сайт на Белия дом.

Тези средства, както се посочва в прессъобщението, ще бъдат използвани за закупуване на "отбранителни стоки и услуги на Министерството на отбраната". Освен това военната помощ в размер на 400 милиона долара предвижда обучение на украински военен персонал.

„Делегирам на държавния секретар правомощията съгласно раздел 506(a)(1) на FAA да насочи до 400 милиона долара за отбранителни доставки и услуги на Министерството на отбраната, военно образование и обучение за подпомагане на Украйна и вземане на решения, необходими в съответствие с такива раздели за такова разпределение на средства“, се казва в документа, подписан от Джо Байдън.

Припомняме, на 18 ноември Белият дом обяви отпускането на нова военна помощ на Украйна . Администрацията на американския президент подчерта, че Джо Байдън преговаря с Конгреса на САЩ за предоставяне на допълнителна логистична помощ на украинските въоръжени сили.

Превод: GlasNews