Американският президент Джо Байдън отправи предупреждение към украинския си колега Володимир Зеленски за трудната ситуация с получаването на средства за Киев от Конгреса на САЩ.

"Ще възникнат трудности, ако Зеленски продължи с оплакванията си относно размера на помощта от Вашингтон, казал Байдън", пише Washington Post, цитирайки бивш американски служител.

Според изданието Байдън е предал тайно съобщение на Зеленски, в което той моли своя колега да спре да се оплаква.

„Ще бъде трудно за него [Байдън] да поиска от Конгреса пари, ако Зеленски изглежда неблагодарен и продължава да казва, че това не е достатъчно“, се казва в публикацията.

Изданието припомня, че Зеленски многократно се е обръщал към САЩ и други страни с искане за допълнителни оръжия, въпреки безпрецедентните количества получена помощ.

Между другото, Байдън също оцени вероятността от преговори с Владимир Путин.

Ще има ли среща между Байдън и Путин? Лавров коментира

В интервю за Си Ен Ен американският президент отбеляза, че не вижда смисъл да се среща с руския си колега заради резките му действия. Той обаче е готов да обсъди с него съдбата на затворниците, включително баскетболистката Бритни Гринър.

„Ако той дойде при мен на срещата на върха на Г-20 и каже: „Искам да говоря за Грейнър“, тогава е възможно, но не мога да си представя това“, каза Джо Байдън.

Припомняме, според Баден светът е изправен пред ядрена война. Според президента на САЩ светът е на прага на "ядрен Армагедон" за първи път след Карибската криза.

Превод: GlasNews

„Ядрен Армагедон": Байдън обяви заплахата от ядрена война