Чужди издания отправиха обвинения срещу Русия, че се готви да изпрати ядрено оръжие в Космоса, предупредиха източници от американското разузнаване, за което GlasNews информира.

Путин се готви да изстреля ядрено оръжие в Космоса

Според журналисти Русия планира да използва оръжия срещу сателити.

От Кремъл отказаха да коментират обвиненията, но отбелязаха, че това е „трик на Вашингтон. Според Дмитрий Песков, прессекретар на Владимир Путин, по този начин американските власти се опитват да получат помощ от Конгреса за Украйна.

„Ще видим какви трикове ще използва Белият дом“, каза Песков.

Руското външно министерство също отговори на обвиненията на чуждестранната преса. Министерството обвини Вашингтон в злонамерено писане.

Британският министър на отбраната не коментира подозренията срещу Русия, но отбеляза, че противниците винаги търсят „нови начини за ефективно водене на война“.

Washington Post съобщава, че плановете на Русия за ядрени оръжия не представляват заплаха за САЩ, Украйна или европейските страни.

Въпреки това някои служители бяха разтревожени и започнаха да говорят за „зловещи последици“. Междувременно репортери попитаха Байдън за плановете на Путин да изстреля ядрени оръжия в космоса, но той се изсмя. „Честит Свети Валентин“, повтори Байдън два пъти и избегна отговор.