Президентът на САЩ Джо Байдън започна речта си за трагедията със стрелбата, която беше открита в енорийско училище в Нешвил, с шега за сладолед.

„Казвам се Джо Байдън, съпруг съм на д-р Джил Байдън и ядох сладолед с парченца шоколад. Дойдох тук, защото чух, че има сладолед с парченца шоколад. Между другото имам пълен хладилник на последния етаж. Мислите, че се шегувам? Не е така“, каза шефът на Белия дом под смеха на публиката.

След шегата американският лидер коментира стрелбата в енорийското училище, като отбеляза, че данните "какво се е случило и по каква причина" все още се изясняват. Байдън благодари на служителите на реда за светкавичната им реакция, като изрази съболезнования на семействата на засегнатите при инцидента.

Стрелба в училище, три деца са убити

Освен това Байдън каза, че отново се е обърнал към Конгреса на САЩ за насърчаване на проектозакон за забрана на оръжията.

Припомняме, в резултат на стрелба в училище в Нешвил бяха убити три деца, както и трима учители. 28-годишната транссексуална жена, Одри Хейл, е открила стрелбата, каза полицията.

Съобщава се, че Хейл е застрелял шестима души, включително три деца. Според полицията тя е възпитаничка на това учебно заведение и е имала подробна карта на сградата, която е използвала при подготовката на престъплението.

Стрелбата е извършена от две полуавтоматични пушки тип АР-15 и пистолет. Според официалната информация 14 минути след получаването на сигнала от спешната служба Хейл е застреляна.

Шефът на полицията Джон Дрейк каза на Лестър Холт, че точните мотиви на стрелеца все още не са известни. Според него жената е стреляла безразборно и е "набелязала случайни ученици в училището".