Според шерифа на окръг Парк Брад Бихлър в САЩ, 40-годишният Клуатре се е натъкнал на мечка гризли и, за съжаление, не е оцелял. Мъжът бил запален пътешественик и често публикувал снимки от пътуванията си в социалните мрежи. 

За последно Крейг бил видян сутринта на 23 март, когато той и приятел отишлш в националния парк Йелоустоун. По-късно мъжете се разделили. Когато приятелят му се върнал при колата и не намерил там собственика, той веднага се обадил в издирвателно-спасителната служба.

В издирването на мъжа са били включени хеликоптери, конни служби и пешеходни групи. Изчезналият мъж е издирван основно в района на Сикс Майл Крийк в планината Абсарока, който се намира на 140 километра западно от Биг Скай Монтана. На сутринта на 25 март тялото на Крейг е открито и всички разбират как точно е загинал мъжът. На 26 март се свързат със съпругата на загиналия - Джейми Клуатре. Тя казва, че обича съпруга си с всяка фибра на душата си.

"Да кажа, че сме съкрушени, означава да не кажа нищо. Получихме невероятна подкрепа от хората. Крейг беше нашата радост, наистина мил и много добър човек. Няма друг на света като него."

Преди две години в къщата на Клистърс избухва пожар, заради който загубили почти всичко. Тогава те били подпомогнати чрез фонда GoFundMe. Съобщава се, че всички, които познават починалия, го смятат за свой приятел, защото Крейг бил мил и весел човек. Повече от всичко той обичал семейството си. Сега четири деца остават без баща.