Шестима души бяха убити при безразборна стрелба в селски район в южната част на американския щат Мисисипи вчера, съобщават местни медии.

Според медиите в близкия град Мемфис, щата Тенеси, полицията е съобщила, че мъж, който в момента е задържан, е застрелял човек в магазин в малкото градче Аркабутла, а след това е отишъл в близка къща и е убил жена.

След това мъжът се качил на колата си и отишъл до друга къща, за която се смята, че е негово жилище. Там той убива още двама души, твърдят служители на местните правоприлагащи органи, цитирани от WREG, филиал на CBS.

Стрелба в оживен търговски център, има жертва и ранени

След това полицията го преследвала до втори дом, където в крайна сметка бил задържан. Други двама души са били открити мъртви на това място, съобщава WREG.

Началното училище в близкия Колдуотър е било блокирано заради „активен стрелец“, докато служителите на реда преследвали заподозрения.

Базираната в Мемфис телевизионна станция Action News 5 идентифицира предполагаемия стрелец като Ричард Дейл Крум. Той е на 52 години. Властите не посочват мотив за стрелбата.

В изявление в Туитър губернаторът на Мисисипи Тейт Рийвс заяви, че е бил информиран за инцидента и че заподозреният вече е задържан.

„В момента смятаме, че той е действал сам. Мотивът му не е известен. Моля, молете се за жертвите на това трагично насилие и за техните семейства в този момент“, заявява Рийвс.

Случаят е поет от шерифа на окръг Тейт, където се намира Аркабутла, и от Бюрото за разследване на Мисисипи.

Стрелба в Ерусалим, има ранени