Бившият шеф на ЦРУ Джеймс Олсън нарече шефа на Кремъл Владимир Путин "ходещ мъртвец" и предсказа насилствена смяна на режима в Русия. Това мнение той изрази в интервю за Sun.

Той отбеляза, че руският диктатор се е оказал в безнадеждна ситуация, която не му обещава победа. Бившият шеф на контраразузнаването на САЩ отхвърли възможността Путин да се съгласи да изтегли войските си от Украйна. Руските нашественици ще продължат да се стремят да поемат пълен контрол над четирите частично окупирани региона, които бяха незаконно анексирани от Русия.

„Вярвам, че той ще бъде отстранен от власт“, убеден е Олсън.

Бившият шеф на ЦРУ каза, че 70-годишният руски лидер може да бъде свален от власт чрез въстание или елиминиран. Патриотичните руснаци ще решат, че трябва да премахнат Путин, ако той иска да продължи да управлява. Това според него ще бъде краят на войната.

„Вярвам, че той ще бъде отстранен от власт или ще бъде убит“, каза американецът.

Олсън обърна внимание на загубите на Русия във войната срещу Украйна. Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщи, че от февруари 2022 г. Русия е загубила повече от 200 хиляди убити и ранени. Той смята този фактор за един от основните за съответните действия от страна на руските генерали.

„Мисля, че има генерали, които са отвратени от тази трагична загуба на живот и те ще бъдат възможен движещ фактор в бунта срещу Путин“, добави той.

Превод: GlasNews