Стотици все още се водят за изчезнали след пожара, който изпепели хавайския курорт Мали, информира Си Ен Ен.

"Потвърденият списък“, подготвен от ФБР, в момента включва 388 имена, заявиха от администрацията на окръг Мауи, тъй като сега се използват данни от мобилни телефони, за да се опита да се определи къде може да са били жертвите, когато най-смъртоносният горски пожар в САЩ за повече от 100 години изпепели части от хавайския остров. Най-малко 115 души са потвърдени загинали, въпреки че властите казват, че този брой вероятно ще се промени.

Къща-чудо! Как този дом оцеля при опустошителен пожар?

Стивън Мерил, специален агент на бюрото, отговарящ за Хаваите, заяви, че онези, които в момента са в списъка, са хора, за които властите разполагат с по-пълна информация. Откакто списъкът беше публикуван, те получиха "най-малко 100 души, които ни уведомиха, че определено лице не трябва да бъде в списъка“, казва Мерил – така че се очаква броят на тези, които все още са в неизвестност, да се промени, съобщи Фокус.

Пожарът на остров Мауи: Събрани са над 100 млн. долара помощ за пострадалите

Докато надпреварата за идентифициране на изгубените продължава, главната електрическа компания на щата е обвинена в компрометиране на доказателства в разследването на пожара, а служители на окръг Мауи последваха други в съденето на компанията за отговорността за пожара. Първите реагиращи също настояват за отговори защо не са били по-добре подготвени след подобен опустошителен пожар преди пет години.