Медиите съобщават за постъпката на британския офицер Дъдли Малстър. Офицерът от британските въоръжени сили изгонил семейство украински бежанци от къщата си на улицата.

Журналистите отбелязват, че актът на военния не е повлиян от факта, че в семейството има пет деца. Според британския таблоид The ​​Daily Mail инцидентът е станал във Феърхам, Хемпшир.

Известно е, че украинците са пристигнали във Великобритания от Полша, където са били през последните два месеца. Семейството на Максим Хирик се състои от девет души, четирима от които са възрастни хора, пет са деца.

Според главата на семейството, родом от Киев, първоначалната топлота, с която са били посрещнати в семейството на британския Малстър, след няколко седмици е заменена от решителност да изгонят бежанците от сградата. Според мъжа току-що са получили писмо с уведомление за изгонване.

Мъжът обясни, че собствениците на квартирата са изключили интернета, така че му е трудно да си кореспондира по имейл.

„Те просто спряха да говорят с нас“, цитираха го медиите.

Семейство Хирик получи срок до 15 юли да напуснат помещението. Сега Максим и съпругата му Олга откриха набиране на средства за ново жилище.

Изданието установи, че четиридесетгодишният собственик на къщата, Дъдли Малстър, служи като старши офицер в Кралския флот, с военен опит е 20 години. Той е бил на служба в Афганистан и Бахрейн, има и опит в защитата на кралското семейство.

Превод: GlasNews