Заместник-главният прокурор при президента Рейгън Брус Файн обяви радикален начин за разрешаване на украинския конфликт. Според него конфликтът между Киев и Москва ще приключи, ако САЩ загубят лидерството и членството си в НАТО.

В The Hill Файн каза, че НАТО като военен блок е остаряла. Блокът няма смисъл на съществуване, както и основният враг - СССР отдавна не съществува.

Когато САЩ напуснат НАТО, блокът ще се превърне от „могъщ нападателен дъб в малък жълъд“ и вече няма да притеснява Русия, убеден е експертът.

След това Москва ще се успокои, а прекратяването на войната ще спести на САЩ стотици милиарди долари.

„С други думи, войната в Украйна ще се проточи за неопределено време и ще изтощава САЩ от 100 милиарда долара годишно“, предупреди Файн.

Между другото, експертът дори предположи, че след като САЩ напуснат НАТО, Конгресът ще може да бъде номиниран за Нобелова награда за мир.

Междувременно бившият евродепутат Флориан Филипо се обърна към президентите на Съединените щати и Франция, заявявайки, че трябва да поискат пари от Володимир Зеленски. Според експерта украинският президент вече трябва да започне да връща средства за оказаната военна и финансова помощ.

Политикът е сигурен, че ситуацията става "още по-срамна", т.к. Зеленски не покрива разходите за доставки на оръжие за Запада.

„Преди да изпратят милиарди на Зеленски, Байдън, Макрон и Урсула трябва поне да го помолят да репатрира десетките милиони, които крие в данъчни убежища“, написа Флориан Филипо в Twitter.

Превод: GlasNews