Забележителността в Ню Йорк, известна като Vessel, може да бъде затворена за постоянно след четвъртото самоубийство, станало там, съобщи UNILAD.

Vessel, или "Корабът", е 150-футова инсталация, проектирана от Hearthwick Studio и отворена за обществеността през 2019 г. Популярността на структурата обаче беше засенчена от новините за самоубийства на нейна територия.

Миналата седмица беше съобщено, че 14-годишно момче се е самоубило във Vessel, след което инсталацията е временно затворена.

През януари 2021 г. "Корабът" също беше временно затворен поради три самоубийства, настъпили за по-малко от година и половина, и на фона на критиките към мерките за сигурност на съоръжението. Наред с други неща, анализаторите настояха да се вдигнат оградите, за да се предотвратят нови трагедии.

Инсталацията беше отворена отново през май след нови мерки за превенция на самоубийствата, които включваха табели, проектирани от фондация „Родени по този начин“ и забрана за непридружени посетители. Височината на оградите не се повиши обаче.