В САЩ двама нови заместник-шерифи на Флорида спасиха двама души в пълен мрак, когато откриха кола, потъваща в езеро в 02:30 сутринта. 

Според разследващите това е станало в събота, 19 август, в Орландо, когато автомобил Nissan Altima е пробил ограда, излетял е във въздуха и е паднал във водата.

Заместниците на шерифа на окръг Ориндж Йортзан Гандия Арес и Тайлър Касто, които пристигнаха малко след това, чули виковете на мъж за помощ в „езеро, осеяно с боклуци“, пише Maimi Herald.

"Влизайки в езеро с дълбочина почти 5 метра, те видяха мъж, който отчаяно се опитваше да се задържи на повърхността, и жена в безсъзнание под водата. Помощниците извадиха и двамата на брега, направиха на жената изкуствено дишане и я освестиха преди пристигането на линейката”, се казва в изявлението.

Видеозапис от камера за наблюдение, публикуван във Facebook, показва, че жената не реагира на докосване, докато е била извличана на брега, и заместник-шерифите незабавно са започнали изкуствено дишане.

"Тя диша. Има пулс", казва един от помощниците. — Има пулс.

42-годишният шофьор и 33-годишна жена са откарани в болница със сериозни наранявания, според магистралния патрул на Флорида. Мъжът казал на разследващите, че инцидентът е станал, защото не е забелязал веднага, че пътят свършва при водоем, казаха представители на ведомството.

Изданието отбелязва, че и двамата заместници са нови във ведомството, постъпили са на служба през март 2022 г.

Видеозаписът от спасяването е гледан хиляди пъти във Фейсбук, като зрителите наричат ​​помощниците „герои“, защото без колебание са се гмурнали в езерото.

„Просто имах сълзи в очите“, пише един от коментаторите.