Белият дом беше домакин на традиционно парти за Хелоуин. Според американски медии тази година държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се е отличил с избора си на празнични костюми.

Блинкен довел децата си в Белия дом, облечени в подкрепа на Украйна. Интернет потребителите са сигурни, че американският дипломат е облякъл сина си в костюма на Владимир Зеленски. Момчето беше облечено в дрехи в цвят каки.

А дъщерята на Блинкен дойде в синя рокля с жълт шал, който символизира знамето на Украйна.

Партито от Белия дом беше излъчено в социалните мрежи, а потребителите бяха шокирани от костюмите на децата.

„Каква тръпка...“, отбелязват в интернет.

На партито децата бяха доведени до президента на САЩ Джо Байдън, който им даде торби с бонбони.

Между другото, Блинкен и Байдън бяха в бизнес костюми, а съпругата на президента на САЩ избра котешки костюм. Тя раздаде книжки на децата.

Междувременно говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отговори на избухването на Блинкен. Според нея президентът на САЩ е бил на събитието облечен като Джо Байдън, за разлика от децата на държавния секретар.

„Явно в Съединените щати са искали да подчертаят значението на този ден, когато според англосаксонската традиция духовете на мъртвите се срещат с живите“, отбеляза в интернет представител на руското външно министерство.

Снимки на реакцията на Байдън към появата на децата на Блинкен също започнаха да се разпространяват в социалните мрежи - американският лидер явно беше много изненадан.