Жителка на американския град Чикаго в Илинойс държала тялото на мъртвата си майка във фризера около две години. Сега жената е изправена пред съда. 

Съобщава се, че жена от Кентъки се е свързала с органите на реда, които са поискали да проверят къщата, в която е живяла нейната 96-годишна баба Реджина Михалски, тъй като тя не успявала да се свърже с нея от дълго време.

Органите на реда открили тялото на жена във фризер, монтиран в гараж недалеч от самия апартамент, където американката живеела с дъщеря си, 69-годишната Ева Братчър, съобщава NBC News. Разследващите предполагат, че жената е починала през март 2021 г. Все още не е установена точната причина за смъртта. Съобщава се, че ще стане известно след пълното размразяване на трупа и аутопсия.

Брачър беше арестувана и изправена пред съда по обвинения в прикриване на смъртта на майка си, както и в притежание на лична карта, придобита чрез измама. Съдия Дейвид Кели каза, че обвиненията са много обезпокоителни, определяйки гаранция от 20 000 долара.

Преди това Брачър била осъждана за фалшификация. Сега разследващите установяват дали дъщерята е ползвала социалните помощи на майка си.

Припомняме, че по-рано във Великобритания беше съден германски готвач, който уби жена си с тиган и държеше трупа й във фризера цели три години.

Превод: GlasNews