Кандидатът за Белия дом Доналд Тръмп обвини украинския президент Володимир Зеленски, че отказва да сключи споразумение с Русия за мир.

"Продължаваме да даваме милиарди долари на човек, който отказва да сключи споразумение. След толкова много загинали всяко споразумение, дори най-лошото би било по-добро от това положение, което имаме сега", каза Тръмп на предизборен митинг в Северна Каролина.

„Ужасно развитие на събитията": Джонсън отказа среща със Зеленски в САЩ

"Говорим за страна, която е заличена, невъзможно е да бъде възстановена. Ще са нужни стотици години, за да бъде възстановена. Дори и целият свят да се обедини, пак няма да се намерят достатъчно пари, за да бъде възстановена", продължи милиардерът, визирайки обстановката в Украйна.

Тръмп разкритикува президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за продължаващата им подкрепа за Киев и даде знак, че ще спре помощта на САЩ за Украйна, ако спечели нов мандат в Белия дом на президентските избори на 5 ноември, съобщи БТА.

"Те няма да се задоволят, докато не изпратят американски деца. Няма да пращаме наши войници отвъд океана", настоя кандидатът на републиканците за президетнския пост.

Очаква се днес Байдън да приеме Зеленски в Белия дом. Украинският лидер възнамерява да представи своя "план за победа" срещу Русия. Предвидени са и негови срещи с членове на американския Конгрес. Зеленски възнамерява в рамките на посещението си в САЩ да се срещне и с Тръмп.

Зеленски стана реалист: планът за победа се оказа по-скоро „план за оцеляване"