Съпрузи от американския щат Мичиган, коита са били напълно ваксинирани, са загинали от коронавируса. Двойката е била до последно заедно, дори в болницата, като са починали минути - един след друг.

59-годишният Кал Дънхам и Линда Дънхам на 66 години са били имунизирани, разказват техни близки. Въпреки това се заразяват и умират от ковид. И двамата са имали сериозни придружаващи заболявания.

Те почувствали симптоми по-рано този месец,2 преди семеен къмпинг. "Татко се обади преди пътуването и каза, че не се чувства добре, били засегнати синусите му. Линда му казала, че той я е заразил с "настинка", разказва през сълзи дъщеря им Сара.

На третия ден след това съпрузите се почувствали по-зле и се прибрали у дома. Едва три дни след това били хоспитализирани, а малко след това били поставени на командно дишане.

Починали дни по-късно, като до последния момент се държали за ръце.

Снимка от последните им мигове споделят в мрежата техни близки. Карл починал в 11:07 часа, а Линда го последвала само след минута.

По информация от профила на мъжа във Facebook той се е ваксинирал около 15 май, когато сменил r допълнил профилната си снимка с рамка потвърждаваща това, пише "Дейли Мейл". В мрежата той споделя положителното си мнение към ваксините и имунизирането.

За момента няма данни дали той или съпругата му са имали трета бустeрна доза, която е разрешена за рисковите групи.

Американската Агенция по храните и лекарствата одобри прилагането на подсилваща доза от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" и "Байонтек".

Тя се поставя на хората над 65-годишна възраст и на американци, при които има повишена опасност от тежко заболяване, или чиято професия ги поставя в риск. Подсилващата доза ще се прилага поне шест месеца след втората.

Някои хора не успяват да развият нужния брой антителаq нужни за противодействието на вируса, дори след ваксиниране с две дози, уточняват медицински специалисти.

Дали случаят на семейство Дънхан е подобен, за момента няма информация.

Превод: GlasNews.bg