В САЩ бившият 73-годишен инженер Брус Кембъл разказа как живее насред гората в изоставен самолет. Boeing 727 се превърна в истински дом-мечта за този мъж.  

За първи път американецът решава, че иска да живее в изоставен самолет, когато е едва на петнадесет години. За да вдъхне живот на идеите си, Брус първо дава почти 26 000 долара за 10 акра горска земя в Орегон, САЩ. След той трябваше да намери своя самолет и тогава, според него, той направил голяма грешка, като го купил от бунище за 100 000 долара, пише Daily Star.

„Това беше колосална грешка. Никога няма да го направя отново. Компаниите за скрап са разрушителите. Горещо препоръчвам просто да закупите реактивен лайнер, напълно непокътнат и напълно годен за експлоатация, с изключение може би на разглобяване на двигателите“, каза той пред CNBC.

Човек живее в самолет в гората, самолет, живее в гората, живее в самолет, изоставен самолет, закупен на сметище, инженерцял екран
Първоначално лайнерът е имал капацитет за 200 души и се гордее с площ от 1066 квадратни фута. Снимка: CNBC

Изданието отбелязва, че първоначално лайнерът е побирал 200 души и е с площ от 1066 квадратни фута. Освен това попада в интересна история, тъй като летял с останките на собственик на авиокомпания, който по време на смъртта си е бил женен за бившата първа дама на САЩ Жаклин Кенеди Онасис.

Брус, който трябваше да плати още 120 000 долара, за да бъде изтеглен самолетът до неговата земя, обича своя начин на живот.

"Когато живеете в такава сграда, се чувствате по-удовлетворени от живота. И ако сте инженер, учен или човек, който цени елегантността и красотата на аерокосмическата технология, тогава това е просто най-щастливото място за живеене", казва американецът.

Човек живее в самолет в гората, самолет, живее в гората, живее в самолет, изоставен самолет, закупен на сметище, инженерцял екран
Вътре има баня, кухня и дори пералня. Снимка: CNBC

В самолета вече има баня, кухня и дори пералня. Мъжът спи на футон и сметките му са 370 долара на месец. Сега Брус иска да направи всичко това отново - този път в Япония.

„Изобщо не съжалявам, че реших да направя това. Въз основа на моя опит с моите гости, вярвам, че човечеството ще приеме тази идея с цялото си сърце в такъв брой, че ще можем да използваме всеки реактивен самолет, който излезе от експлоатация .. Искам да построя къща, която обичам, в земята, която обичам, и с хората, които обичам. Ако мога просто да си върна младостта, всичко ще бъде наред", добави мъжът.