Кой прави това? Тази двойка с измама получи 17 милиона евро карантинна помощ от държавата и избяга в неизвестна посока, оставяйки три непълнолетни деца.

43-годишният Ричард Айвазян и 37-годишната му съпруга Мариета Терабелян обърнаха властта на американския щат Калифорния с главата надолу. Семейна двойка с измама получи от държавата 20 милиона щатски долара (17 милиона евро). Но преди да влязат в затвора, престъпниците изтеглили парите си и избягали, оставяйки три непълнолетни деца.

Според CNN децата - на 13, 15 и 16 години, са намерили бележка на компютъра си вкъщи, в която пишело: „Ще се върнем един ден. Това не е сбогом, това е кратка почивка един от друг."

Инцидентът е станал в края на август. Близо три месеца по-късно двойката все още не е заловена. ФБР работи усилено, за да открие измамниците. Отсъствието им не попречи на съдията да осъди Айвазян и Терабелян задочно на 17 и 6 години затвор. Прокурорите казаха, че става дума за присвояване на помощ за малък бизнес по време на пандемията.

„Обвиняемите използваха кризата с коронавируса, за да откраднат правителствена помощ за хора и предприятия, страдащи от икономическите последици от най-тежката пандемия от век“, каза американският прокурор Трейси Л. Уилкисън.

Превод: GlasNews.bg