Един хубав ден двойка от Пенсилвания (САЩ) неочаквано открила в банковата си сметка $ 120 000. Но вместо да съобщят за грешката на банката, те просто започнали да прахосват пари. Сега те са обвинени в присвояване и разхищение на чуждо имущество.

Според американското издание на The Washington Post, новосъздадените богаташе много бързо са намерили приложение за капитала: те са закупили няколко коли, включително каравана, изплатили всички дългове и са дали почти 15 000 долара на своите приятели, които изпитват финансови затруднения.

Радостта от внезапното изобилие обаче не продължила дълго. След 20 дни банката забелязала грешката и незабавно се свързала със съпрузите.

Както стана известно, един от клиентите на тази банка възнамерявал да преведе 120 000 долара по сметката си в Джорджия, но поради грешка в превода парите се озовали в чужда кредитна карта.

След почти три седмици по-късно този клиент се оплакал, че посочената сума не е била кредитирана в сметката му, банковите специалисти проследили пътя на парите, които ги доведоли до двойката от Пенсилвания. По това време те вече са похарчили 107 000 долара.

Двойката знаела, че парите не им принадлежат.

Те били информирани за злощастното недоразумение и помолени да върнат парите обратно. Двойката обещала да направи всичко възможно за това, но след това просто спряла да вдига телефона.

Банката се свърза със служителите на реда, а крадците неизбежно скоро били задържани. По време на полицейския разпит те признали, че знаят, че парите не принадлежат на тях. Двойката е обвинена в умела кражба.

Първото заседание по това дело се проведе онзи ден. Съдът определи на всеки от съпрузите гаранция от 25 000 долара.

Превод: GlasNews.bg