Американският президент Джо Байдън се спъна и падна, след като връчи последната диплома на церемонията по дипломирането на випускници от Академията на военновъздушните сили на САЩ в Колорадо Спрингс, в щата Колорадо, предаде Ройтерс.

Осемдесетгодишният президент на САЩ бързо се изправи на едно коляно, подпомогнат от трима души, и се върна на мястото си без чужда помощ. Докато му помагаха да се изправи, Байдън посочи зад себе си, изглежда да покаже в какво се е спънал.

Директорът по комуникациите на Белия дом Бен Лаболт съобщи в "Туитър", че Байдън е добре. "На сцената имаше торбичка с пясък, докато той се ръкуваше", обясни той.

Джо Байдън увери, че няма да има дефолт

Инцидентът стана след като Байдън произнесе реч в началото на церемонията по дипломирането пред публиката, развяваща знамена, в която той предупреди завършващите учебната година випускници, че ще служат в един все по-нестабилен свят, като цитира предизвикателствата от страна на Русия и Китай.

Байдън се кандидатира за преизбиране през 2024 г. Неговите лекари го обявиха за здрав и годен за служба след физически преглед през февруари.