Президентът на САЩ Джо Байдън призова днес Конгреса да действа  за ограничаване на разпространението на огнестрелни оръжия в страната. В неделя се навършват три години от масовото убийство в гимназията в Паркланд. В ужасяващото престъпление живота си загубиха 17 души - трима учители и 14 деца.
"Сегашната администрация няма да чака следващото масово убийство, за да чуе призивите да се действа", заяви президентът  в изявление по случай третата годишнина от този кървав инцидент, станал на 14 февруари 2018 година.

"Днес призовавам Конгреса да работи за приемането на реформи, които са израз на здравия разум и засягат разпространението на огнестрелни оръжия", каза Байдън. Той настоя да се въведе проверка на предишните прояви на купувачите при всички продажби на оръжия, както да бъдат забранени автоматичните и полуавтоматичните огнестрелни оръжия.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че тези и други подобни закони ще се приемат, за да се спасят 'човешки животи, предава Дир.бг. Демократите вече имат и много крехко мнозинство в Сената, но ще се нуждаят от гласовете на поне 10 републиканци, за да бъдат одобрени тези закони.