20-годишната Амбър Конгълтън от Айова, САЩ, слязла от колата си на паркинг в супермаркет, когато мълния ударила редица метални колички на метър и половина от нея. 

В момента на удара на мълнията американецката паднала на земята и изпищяла. Разрядът бил толкова силен, че не можела да стои на краката си, пише Daily Star. Момичето временно загубило слуха си, а краката й били толкова слоби, че дори започнало да си мисли, че вече няма да може да ходи.

Случайни минувачи, които забелязали падналата на земята жена, й помогнали и я откарали в болницата. Лекарите били изумени, че Конгълтън е оцеляла толкова близо до удара от мълния. Те предположиха, че "правилните" обувки са я спасили. На краката й имало евтини сандали Birkenstocks с дебели гумени подметки.

"Беше банална ситуация, просто излязох от колата и след 10 секунди светкавица удари и честно казано не разбрах за минута какво се случи. Загубих слуха си и просто паднах на земята, викайки за помощ, защото краката ми бяха като юфка“, спомня си Амбър.


Момичето го спасиха "правилните" обувки Снимка: Facebook/Амбър Конгълтън

След всичкото преживяно американката казва, че се чувства много щастлива, че е оцеляла след този инцидент. Вече може да ходи отново, но се нуждае от редовни проверки на кръвообращението в краката и прегледи на очите и ушите.

"Слухът ми се върна след около две минути, но не можех да движа краката си доста време. После раздвижих пръстите си и така нататък. Беше много страшно", добави момичето.

Превод: GlasNews