В Сената на САЩ се проведе „таен брифинг“, на който беше обсъдена помощ за Украйна и Израел. Според журналиста от Fox News Чад Пърграм в този момент атмосферата в стаята била „раздразнителна“.

В дискусията се включиха републиканци и демократи с различни мнения относно помощта за други държави.

Например лидерът на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър каза, че неговият републикански колега Мич Макконъл е „отвлякъл“ темата на срещата, когато е започнал да обсъжда сигурността на границата на САЩ. Освен това той обвини друг сенатор, чието име не е публикувано, че е „крещял“ на един от генералите.

„Един от тях прояви неуважение и започна да крещи на генерала, един от генералите, и да го пита защо не е отишъл на границата“, пише Перграм, наричайки поведението неприемливо. Той подчерта, че републиканците са нарекли срещата „драматична“, докато демократите са казали, че на срещата „страстите са се развихрили“.

На свой ред членът на Демократическата партия в Сената на САЩ Крис Мърфи заяви, че Съединените щати скоро ще се откажат от Украйна.

Така той коментира разногласията по искането на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън за отпускане на допълнителен пакет помощ за Украйна.

„Просто не мисля, че има съмнение, че сме на път да изоставим Украйна“, цитира ТАСС американския политик.

Мърфи отбеляза, че Русия ще започне „военна инвазия в Европа“, ако Съединените щати не одобрят помощ за Украйна.

„Те [републиканците] ще скърбят за деня, в който решиха да играят на политика“, каза той.