Вчера вечерта хеликоптер се разби на път в селски район на американския щат Западна Вирджиния, а местните медии съобщиха, че шестима души на борда са загинали.

Службата за извънредни ситуации в окръг Логан, където е паднал хеликоптерът Bell UH-1B, съобщи в публикация във Facebook, че път 17 в района е бил затворен заради катастрофата, а Националният съвет за безопасност на транспорта съобщи в Twitter, че изпраща екип от следователи на мястото.

Рей Брайънт, ръководител на операциите на службата за спешна помощ в Логан, заяви пред местната телевизия WSAZ, че шестима души на борда на хеликоптера са загинали при падането му, въпреки че причината за инцидента не е установена.

Той добави, че хеликоптерът, който е бил базиран на близкото летище и използван за туристически полети, е бил в пламъци, когато са пристигнали спасителите.

Местната жителка Боби Чайлдс, която живее в близост до мястото на катастрофата, разказва пред WSAZ, че се е обадила на службите за спешна помощ и след това се е втурнала към мястото на инцидента, за да намери хеликоптера в пламъци.

"Тичах толкова бързо, колкото можех... и се качих до хеликоптера, но огънят беше прекалено силен", каза тя.

Губернаторът на Западна Вирджиния Джим Джъстис заяви в Туитър, че той и съпругата му "се молят за семействата на загиналите в тази трагична катастрофа с хеликоптер".

Bell UH-1B, наричан "Хюи", е разработен през 50-те години на миналия век и широко използван от американската армия по време на Виетнамската война.